ANA OKULU ÖĞRENCİLERİNDEN BAĞIMLILIĞA FARKINDALIK

İzmir’ li anaokulu öğrencileri, teknolojinin faydalı bir şekilde kullanabileceğini göstermek amacıyla kendi çizgi filmini yaptı.

Dedemin gözlükleri" adlı parmak oyununu senaryoya dönüştüren 5 yaşındaki çocuklar, çizgi filmdeki 3 karakteri çizdi, çeşitli materyalller kullanarak dekor oluşturdular.

Karakterlerin seslendirmesini kendileri yapan minikler, büyüklerinden aldıkları destekle yine teknolojiyi kullanıp hikayelerini çizgi filme dönüştürdü.

Anaokulu öğrencileri, teknolojinin bağımlılığı ve zararları konusunda farkındalık yaratarak teknolojinin doğru kullanıldığında faydalı olduğunu göstermeyi hedefliyor.

İş birliğiyle gerçekleştirilen "Küsen gözlükler" adlı çizgi film, velilerden büyük beğeni aldı.