ÖZEL VELİBABA SEVGİ TOMURCUKLARI ANA OKULU - AFAD

Özel Velibaba Sevgi tomurcukları Anaokulu 3-6 yaş grubu öğrencilere AFAD personeli tarafından doğal afet eğitimi verildi. İl Afet Acil Durum Şube Müdürü tarafından Özel Velibaba Sevgi tomurcukları Anaokulundaki miniklere verilen eğitimde meydana gelen afet türleri, afet öncesi, sırası ve sonrası alınması gereken tedbirleri, hangi doğru davranış modellerinin uygulanacağı hakkında uygulamalı bilgiler aktardı. AFAD personeli tarafından Anaokulu personellerine de yangın söndürme cihazı kullanımı ve yangın anında nasıl davranılması gerektiği anlatılırken, miniklerin temel afet bilincini kavrayabilmeleri için anlayabilecekleri düzeyde gerçekleştirilen eğitim ile olası bir afet durumunda doğru zamanda doğru karar vermenin önemi anlattı.

İl Afet ve Acil Durum Şube Müdürü, “Tüm halkımızı olası bir afet durumunda eğitim faaliyetlerimizle hazır hale getirmek için çabalıyoruz” dedi.

Özel Velibaba Sevgi tomurcukları Anaokulu kurucusu Zeynep Yeneroğlu ise, “Okulumuzda her alanda ve her yaşta eğitimi önemsiyoruz. Çocuklarımızı tam donanımlı bir şekilde başarılı ve mutlu bir geleceğe hazırlamak için her türlü eğitim ve etkinlik yapılmaktadır. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne verilen eğitim ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.