ÖZEL VELİBABA SEVGİ TOMURCUKLARI ANA OKULUN DA MİNİKLER FİDE EKTİ

Özel Velibaba Sevgi Tomurcukları Anaokulun da eğitim gören 6 yaş grubu öğrenciler, tarım dersinde gerçekleştirdikleri ‘Dönüştürelim Yetiştirelim’ etkinliğiyle hem geri dönüşüme katkıda bulunmayı hem de fide dikmeyi öğrendi. Etkinliğe sınıf öğretmenleri ve  öğrenciler katıldı. Atık durumdaki saksıları, el emekleriyle rengarenk ve yepyeni bir hale getiren öğrenciler daha sonra bu saksılara fasulye fideleri ekti.

Ektikleri fidelerin bakım ve sulamasını düzenli yaparlarsa kısa zaman sonra bu fidelerin fasulye vereceğini ve o fasulyeleri yiyebileceklerini anlattı. Yiyebilecekleri bir sebzenin fidesini ekmenin ve ona can suyu vermenin heyecanını yaşayan minik öğrenciler; öğretmenlerine, eve götürecekleri fidelerini güneş alan bir yere koyup düzenli sulayacaklarına söz verdi.